Aktiviteter

Dans på Kustladan

Varje fredag under hela sommaren bjuds det upp till logdans i områdets loge, Kustladan. Klicka på rubriken ”dansbandsprogram” för mer information om orkestrar, datum och liknande.

IMG_5568

Härlig pool

Intill restaurangen/receptionen finner du en härlig tempererad pool (på 10 x 20 m) . Den värms med solfångare och vedpanna. För de allra minsta finns en liten tempererad barnpool .

Minigolf

Vår 18-hålsbana är av klassiskt slag och här kan ni utmana familjen, kompisgänget eller varför inte dig själv. Klubbor och boll hyr ni i receptionen.

Nationalparksbussen

 

Från och med den 1 juli till den 6 augusti erbjuds möjlighet att åka buss från Kustladan med Nationalparksbussen. Den är helt gratis och det är bara att hoppa på för att komma till Skuleberget eller till Skuleskogens olika entréer. Tidtabell hittar ni här;

https://www.hogakusten.com/sv/nationalparksbussen

Fäberget

Mitt emot anläggningen kan man promenera upp till Fäberget Väl uppe har du utsikt ut mot Ulvön, Mjältön, Ullångersfjärden och inloppet till Docksta. Det finns ett vindskydd samt grillmöjligheter på toppen.

IMG_0006

Per-Olsbo

Per-Olsbo-på samma sida som Kustladan ligger en utsiktsplats som är en avstickare från Höga Kusten-leden. Om man följer Höga Kustenleden mot Docksta så visar en skylt vart man ska gå upp. Stigen är ca 1 km räknat från Kustladan till toppen.  På toppen finns ett vindskydd samt grillmöjligheter.

IMG_3293

Skulegrottan

På väg upp till Skulebergets topp kan man göra en avstickare till Skulegrottan. Det är en grotta i berget som enligt sägnen användes av de rövare som huserade i Skuleskogen. Det fanns en stor oro över att åka som handelsresande över Skuleskogen, av rädsla för att bli överraskad av någon genom denna terräng.

IMG_3300

Slåtterdalsskrevan

Ett besök vid Slåttedalsskrevan är i princip ett måste när man besöker Höga Kusten. Man kommer hit med en vandring på ca 3 km från entré syd eller väst och även om det är en relativt krävande terräng så är det värt denna vandring. Be om karta i receptionen. 

 

IMG_3026

Skuleberget

I nordlig riktning ca 3 km efter E4an kommer man till Skuleberget. För att komma upp till toppen är det en vandring, eller klättring med Via Ferrata, på ca 1,8 km. Man möts av en fantastisk utsikt, nästan ända till Finland när man kommer upp. Ett café på toppen kan erbjuda förtäring eller så ber ni om picknickalternativet i restaurangen hos oss. 

Sjölandsviken

Sjölandsviken är en fin havsvik som ligger 900 m från anläggningen. Här finns en liten strand, grillmöjligheter, ett litet vindskydd och ett utedass. Genom en kort promenad så kan man ta ett uppfriskande havsbad med en fantastisk utsikt över Ullångersfjärden. Fråga i receptionen för vägbeskrivning.

Picnick-paket

Vi erbjuder olika typer av picknickpaket som ni enkelt beställer och hämtar när ni är på väg på er vandring eller annan utflykt.